NOvA Jaarcongres ‘Rechtsstaat in recessie’

Delen:

rechtsstaat-in-recessieDe Nederlandse Orde van Advocaten organiseert op vrijdag 26 september het jaarlijkse congres voor alle advocaten in Nederland. ‘Rechtsstaat in recessie’ is het thema van dit jaar. Walter Hendriksen, algemeen deken van de Orde, zal het congres openen. Daarna verzorgt staatssecretaris Fred Teeven van Veiligheid en Justitie een keynote speech. Dagvoorzitter is Ferry Mingelen.

Het congres bestaat uit een gevarieerd programma van sessies over diverse onderwerpen georganiseerd door de specialisatieverenigingen. De dag wordt afgesloten met een debat onder leiding van Ferry Mingelen met de debaters Christiaan Alberdingk Thijm, Carrie Jansen en Thom de Graaf.

Walter Hendriksen roept alle advocaten om naar het congres te komen. “Het bevorderen en bewaken van de kernwaarden is de belangrijkste uitdaging voor de advocatuur op dit moment. Mede door de recessie, waar we de gevolgen allemaal van merken, is er bij de politiek nu enorme belangstelling voor collectiviteitsdenken, de wil en het belang van de meerderheid. Voor de individuele rechtsbedeling is minder oog. Verhoging van de griffierechten, bezuiniging op de rechtsbijstand, gedwongen mediation; het is niet meer bon ton om op te komen voor de belangen van één individu. Dat mensen zich met hun grieven niet langer welkom voelen bij de rechters is een bedreiging voor de rechtsstaat.” Hij vervolgt: “Ik roep alle advocaten op om naar het jaarcongres te komen om te laten zien dat we één Orde zijn. Een Orde die samen goede toezichtswetgeving heeft bevochten. En die zich behoudt door samen op te komen voor de kernwaarden deskundigheid, onafhankelijkheid, partijdigheid, integriteit en vertrouwelijkheid.”

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven