NVvR al 95 jaar jong van geest

Delen:

Minister Sander Dekker wordt aan de tand gevoeld door dagvoorzitter Rens de Jong (BNR Nieuwsradio). Foto: Chris van Houts

Onder het motto ‘De blik vooruit!’ vierde de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) begin maart in Den Haag haar 95-jarig bestaan.

Minister Dekker (Rechtsbescherming) sprak op het jubileumcongres zijn waardering uit voor de NVvR omdat was gekozen voor de blik vooruit, waar de uitdagingen liggen die hij zichzelf ook stelt. Hij prees de gekozen opstelling en constateerde dat de NVvR jong van geest is gebleven, waardoor vernieuwing náást het behoud van vaste waarden kan worden gezocht.

Tijdens het congres van de vereniging van rechters en officieren van justitie werd op tal van manieren vooruitgeblikt naar de rechtspraak over vijf jaar. Ontwikkelingen in big data, artificiële intelligentie, social media en de noodzakelijke vitaliteit passeerden de revue.

Waarnemend voorzitter Roel Dona benadrukte tijdens het congres dat de NVvR met alle partijen van binnen én buiten de rechtspraak samenwerkt om de uitdagingen aan te gaan. Dona: “En die uitdagingen zijn niet gering: ICT-problemen, te hoge werkdruk en het schrijnende tekort aan collega’s, die zijn niet zomaar op te lossen. Maar met de knappe koppen in de rechtspraak en met de hulp die van buiten wordt aangereikt, zijn wij optimistisch over de toekomst.”

De aanwezigen werden ook door oud-politicus en schrijver Jan Terlouw toegesproken. Hij gaf zijn visie op wat magistraten nodig hebben in dit veranderende tijdperk en constateerde dat het “mensen zijn met een roeping. Een term die ik lang niet meer gehoord heb, maar wel eentje die klopt.”

Klik hier voor een foto-impressie van de jubileumbijeenkomst.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven