Juridisch nieuws

NVvR: Assistent-officieren verdienen hoger loon

Foto: Shutterstock

De NVvR pleit voor een hogere beloning voor assistent-officieren van justitie. Assistent-officieren zouden in de praktijk meer taken en verantwoordelijkheden zelfstandig uitoefenen dan aanvankelijk was bedacht.

De NVvR had een externe partij een professioneel functiewaarderingsonderzoek laten uitvoeren. Daaruit kwam naar voren dat de assistent-officier meer zelfstandige taken en verantwoordelijkheden uitvoert dan in de functieomschrijving staat. Om recht te doen aan deze groep, acht de NVvR het hoognodig om dit passend te belonen. Waarnemend voorzitter Roel Dona: “We weten allemaal dat assistent-officieren op dit moment keihard nodig zijn en dat zij veel gaten dichtlopen. Het is tijd voor een juiste beloning.”

Ze vervolgt: “We mogen trots zijn op de zeer professionele instelling van onze assistent-officieren, die graag veel aanpakken en dat ook nog eens goed kunnen. Een organisatie die daar volop van profiteert, zoals het Openbaar Ministerie, moet dan ook gewoon loon naar werk geven.”

De NVvR heeft haar formele standpunt kenbaar gemaakt bij het College. Het College heeft inmiddels volgens de NVvR toegezegd op korte termijn een onderzoek te starten om te bezien in hoeverre de feitelijke uitvoering van de functie van assistent-officier afwijkt van het oorspronkelijke functieontwerp.

De assistent-officieren die lid zijn van de NVvR zullen de brief en de reactie hierop binnenkort via de email ontvangen. Ook zal de NVvR met hen samen nadenken over het vervolg.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Druk hier – TravelEssence (Rectangle)