NVvR screent verkiezingsprogramma’s

Delen:

NVVRIn de aanloop naar de Tweede Kamerverkiezingen van maart heeft de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR) alle verkiezingsprogramma’s gescreend van de grootste politieke partijen. “Service voor de leden,” zegt woordvoerster Ilse van der Poel van de NVVR. “Bijna niemand pluist die programma’s uit, dus hebben wij het gedaan.”

De NVvR heeft de verkiezingsprogramma’s doorgelicht op passages over het Openbaar Ministerie en de Zittende Magistratuur en andere rechtspraakgerelateerde onderwerpen.

Opmerkelijk is dat bijna de gehele oppositie de politie wil weghalen bij het ministerie van Veiligheid en Justitie en opnieuw onderbrengen bij het ministerie van Binnenlandse Zaken. D66, ChristenUnie, SP en GroenLinks hebben genoeg van alle schandalen op het ‘mega-ministerie’ en denken dat de ontvlechting een oplossing is. Andere speerpunten: de PvdA eist meer geld voor gesubsidieerde rechtsbijstand, de VVD wil dat bij elk deel van het nieuwe Wetboek van Strafvordering expliciet aandacht wordt besteed aan de versterking van de positie van het slachtoffer, en op het verlanglijstje van het CDA staat onder meer uitbreiding van de mogelijkheid om anoniem aangifte te doen.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven