Officier van justitie opgenomen in kliniek

Delen:

De 54-jarige officier van justitie uit Velp, die sinds 14 april vastzit op verdenking van poging tot moord op zijn echtgenote krijgt vanaf woensdag een behandeling in een forensisch psychiatrisch ziekenhuis. Het Openbaar Ministerie (OM) in Den Bosch heeft dat maandag meegedeeld. De rechtbank nam eerder deze maand dit besluit tijdens een zogenoemde pro formazitting.

In de afgelopen maanden hebben een psycholoog en psychiater de verdachte onderzocht. Uit dat onderzoek is gebleken dat de officier lijdt aan een psychische stoornis, aldus justitie in een verklaring.

De Telegraaf onthulde zaterdag de arrestatie van J.B.. Zijn werkgever verdenkt hem van poging tot moord en bezit van een stroomstootwapen, blijkt uit de dagvaarding. Het Openbaar Ministerie benadrukt dat het misdrijf heeft plaatsgehad in privésfeer en daarom een ‘normale’ strafzaak is.

Op 8 december staat het vervolg van de zaak gepland bij de rechtbank in Den Bosch. Het is nog onbekend of het dan tot een inhoudelijke behandeling komt.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven