OM Leeuwarden wil af van ‘slechte’ advocaat

Delen:

Het Openbaar Ministerie (OM) in Leeuwarden wil dat een andere advocaat de verdachte gaat verdedigen in de zogeheten Kootstertille moordzaak. Het heeft bij de president van het gerechtshof gevraagd om een andere advocaat en ook een klacht tegen de huidige raadsvrouw ingediend bij de Orde van Advocaten. Het gebeurt zelden dat het OM om een andere advocaat vraagt.

“We vinden dat de advocate de belangen van de verdachte niet voldoende kan behartigen’’, zei een woordvoerster maandag. Volgens het OM is de advocate, A. Westerhuis uit Drachten, niet kundig en kent zij bovendien de procedures niet. Ook stelt justitie dat de raadsvrouw onder valse voorwendselen bewijsstukken van de politie in handen probeerde te krijgen. Dat laatste is de reden voor de klacht bij de Orde van Advocaten.

Westerhuis, die niet bereikbaar was voor commentaar, verdedigt in hoger beroep de verdachte in de Kootstertiller moordzaak. De man zou in de nacht van 1 op 2 februari 2008 een vrouw hebben doodgeschoten in het Friese plaatsje Kootstertille. Hij hield haar verantwoordelijk voor de breuk met zijn ex-vrouw. Eerder die avond zou hij in Harkema ook van dichtbij zijn ex-vrouw en haar nieuwe vriend hebben beschoten. Zij overleefden de aanslag wonder boven wonder. De zaak dient binnenkort voor het gerechtshof in Leeuwarden. Eerder werd de verdachte door de rechtbank in de Friese hoofdstad tot 24 jaar cel veroordeeld. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven