OM: meer aanklagers bij grote zaken

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Bij grote processen tegen criminelen moeten meerdere aanklagers worden ingezet. Dat zegt voorzitter Brouwer van het college van procureurs-generaal.

Hij trekt onder meer uit het debacle rond de Hells Angels de les dat grote processen niet meer moeten worden voorbereid door één aanklager. Het OM werd in dat proces niet-ontvankelijk verklaard omdat er afgeluisterde telefoongesprekken van verdachten met advocaten in het dossier waren beland.

Brouwer verklaart die fout onder meer uit personeelsgebrek. De dienstdoende officier was volgens hem het overzicht kwijt omdat hij het te druk had.

Bron: NOS

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top