OM opnieuw in de fout met advocatengesprekken

Het Openbaar Ministerie is opnieuw in de fout gegaan met afgeluisterde telefoongesprekken tussen strafadvocaten en hun cliënten.

Tussen september en december vorig jaar luisterden politie en justitie in Amsterdam een telefoon af in Het Schouw, een van de huizen van bewaring van de Bijlmerbajes, in een onderzoek naar een liquidatie.

Daarbij werd niet alleen de verdachte in het liquidatieonderzoek afgeluisterd, maar ook andere gedetineerden die van dat specifieke telefoontoestel gebruikmaakten, inclusief vertrouwelijke gesprekken met hun advocaten, zo onthult tv-rubriek Nova dinsdagavond. De gesprekken, die vaak over gevoelige kwesties als getuigen en proceshouding gingen, werden niet conform de regels vernietigd, maar bleven bewaard op een harde schijf en een reeks van negentien dvd’s.

Relevante gesprekken

Advocaat Leon van Kleef, raadsman van de liquidatieverdachte, vroeg de opnamen van een aantal in zijn zaak relevante gesprekken voor zijn cliënt op. De man ontving daarop echter álle afgeluisterde gesprekken. ‘Dat is een fout geweest’, zegt de Amsterdamse persofficier van justitie Hanneke Festen in Nova.

Bron: ANP

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven