OM-Scriptieprijs 2011

Delen:

Het Openbaar Ministerie start dit jaar met een nieuwe traditie: het uitreiken van de jaarlijkse OM-Scriptieprijs. Studenten die een masterscriptie hebben geschreven over een onderwerp op het gebied van het straf(proces)recht – welke is beoordeeld met minimaal een acht – komen in aanmerking voor de prijs van 2000 euro.

De jury is benoemd door het College van procureurs-generaal en bestaat uit de volgende leden: prof. Mr. J.W. Fokkens, procureur-generaal bij de Hoge Raad (voorzitter jury), mr. B.E.P. Myjer, rechter bij het Europees Hof voor de Rechten van de Mens te Straatsburg en mr. G.C. Haverkate, directeur van het Wetenschappelijk Bureau van het Openbaar Ministerie.

De jury beoordeelt de scripties aan de hand van vier criteria:

  • relevantie voor het werkterrein van het Openbaar Ministerie en/of de actuele strafrechtsontwikkeling;
  • oorspronkelijkheid (wat betreft het onderwerp, de methodiek of de invalshoek);
  • integraliteit en/of volledigheid van de behandeling van het thema;
  • helderheid van de structuur en kwaliteit van de betoogtrant.

De voorzitter van de jury maakt de winnaar bekend tijdens de prijsuitreiking op vrijdag 18 november 2011 bij de Hoge Raad in Den Haag.

Studenten die willen meedingen naar de OM-Scriptieprijs 2011 kunnen hun scriptie (in tweevoud) voor 1 oktober sturen naar:
Wetenschappelijk Bureau Openbaar Ministerie
O.v.v. OM-Scriptieprijs 2011
Lange Voorhout 7
2514 EA Den Haag

Of als PDF- of Word-document mailen aan wbom@om.nl o.v.v. OM-Scriptieprijs 2011.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven