OM verwerpt prijsvraag internetrechter

Delen:

Het OM vindt dat mensen geen geld mogen verdienen met het voorspellen van rechterlijke vonnissen via internet. Daarom werkt ze niet mee aan de actie Internetrechter van de Twentsche Courant Tubantia. “Burgers mogen ons inziens geen geld verdienen aan het leed van anderen die bij zo’n rechtzaak betrokken zijn. Dat is verwerpelijk”, aldus een woordvoerder van het OM donderdag.

De Twentsche Courant Tubantia heeft de website in het leven geroepen om belangstellenden een vonnis van een actuele rechtzaak te laten voorspellen. Wie het dichtst bij de uitspraak komt, wint een cadeaubon van 50 euro.

De krant had het OM gevraagd om het requisitoir van de officier van justitie aan de krant af te staan om de deelnemers aan het spel de gelegenheid te geven zich goed in de zaak te verdiepen. Het OM wilde eerst meewerken, maar zag er vanaf toen het over de prijsvraag hoorde.

Volgens betrokken redacteur Frank Timmers is het lang allemaal niet zo erg als het OM voorstelt. “Internetrechter.nl vraagt een behoorlijke inspanning van de deelnemers. Zij verdiepen zich in de zaak en zoeken de nuance”, zegt de Tubantiaredacteur op een blog van zijn eigen krant. Volgens hem leidt Internetrechter.nl tot meer inzicht in de huidige rechtspraak. ”Dat is best een heel bescheiden beloning waard. Deze actie exploiteert niet een achterliggend drama”, aldus Timmers .

Van de deelnemers wordt momenteel gevraagd het vonnis te voorspellen in de zaak van Marike H. die verdacht wordt van het ombrengen van twee baby’s. (Bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven