OM: zorgen over wildgroei ‘boevensites’

Delen:

Het Openbaar Ministerie vreest dat burgers in de war raken door de vele verschillende opsporingswebsites. Hoofdofficier van justitie in Zeeland, Diederik Greive, zei maandag in het tv-programma EénVandaag dat de versnippering er mogelijk voor zorgt dat de berichtgeving minder effectief wordt: "Op een gegeven moment zal de burger denken: waar moet ik eigenlijk heen als ik informatie over een zaak zoek? En het is ook niet meer duidelijk van wie de informatie afkomstig is”, aldus Greive.

Een woordvoerster van het OM in Middelburg zei dat de zorg vooral de groei van het aantal particuliere ‘boevensites’ geldt. "We kunnen er niks tegen doen, maar het baart wel zorgen.” EénVandaag gaf als voorbeeld de websites overvallersgezocht.nl en veroordeeldengezocht.nl, beide opgezet door de politie Amsterdam. De eerste ging vorig jaar de lucht in, de tweede begin januari.

De hoofdcommissaris van de Amsterdamse politie, Bernard Welten vindt het goed dat "wij dan onze geïsoleerde positie inleveren ten faveure van het land”. Het is de bedoeling dat beide internetpagina’s in de toekomst landelijk worden ingezet, aldus de zegsvrouw van het OM. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven