Omtzigt (CDA) wil duidelijkheid over rechtbank Almelo

Delen:

Beeld bij Kamervragen RB Almelo 777CDA-Tweede Kamerlid Pieter Omtzigt wil duidelijkheid over de toekomst van de rechtbank in Almelo. Hij heeft er vragen over gesteld aan minister Van der Steur (V & J) en maakt ook direct duidelijk dat hij wil dat de vestiging behouden blijft. Omzigt wijst minister Van der Steur op de afspraken die twee jaar geleden zijn gemaakt.

Maandag worden de gevolgen van het meerjarenplan van de Raad voor de Rechtspraak bekendgemaakt aan de medewerkers van de rechtbank Overijssel, meldt RTV Oost. Volgens geluiden uit de top van de rechtspraak verhuizen de kantoorfuncties van de secties straf-, civiel-, handels- en familierecht van Almelo naar Zwolle. Wat in Almelo overblijft, is alleen zittingsruimte.

De hele operatie zou twaalf miljoen euro opleveren, het dubbele van wat de verbouwing van de rechtbank in Almelo twee jaar geleden heeft gekost. De angst bestaat dat het ten koste gaat van honderden banen, vaak voor hoogopgeleiden.

Dinsdag stuurden politici uit de Twentse gemeenten een brief naar Den Haag. Burgemeester Hermans van Almelo heeft van minister Van der Steur de toezegging dat Almelo een rechtbank houdt, maar dat zegt volgens politici nog niets over de omvang.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven