Omzet juristen 11 procent hoger dan jaar eerder

De omzet van juridische dienstverleners blijft stijgen, zo blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek. In het tweede kwartaal van dit jaar was hun omzet 11,2 procent hoger dan een jaar eerder en 12,7 procent hoger dan twee jaar eerder.

Delen:

Depositphotos_30705875_s-2019-pijl omhoog-c1aa49b4
beeld; Depositphotos

De omzet van de zakelijke dienstverlening lag in het tweede kwartaal van 2021 20,9 procent hoger dan in hetzelfde kwartaal van 2020. Toen hadden veel branches zwaar te lijden van de maatregelen om het aantal coronabesmettingen te beperken; daardoor is nu sprake van een forse stijging.

Vergelijking met het tweede kwartaal van 2019 laat zien dat de meeste branches qua omzet al weer boven de niveaus van voor corona zitten, zo meldt het CBS op basis van nieuwe kwartaalcijfers. Achterblijvers zijn de reisbranche en de reclamesector. In het reclamewezen lag de omzet nog 7 procent onder het niveau van het tweede kwartaal van 2019 en voor de reissector zelfs 54 procent.

De juridische branche – door het Centraal Bureau voor de Statistiek ‘rechtskundige dienstverlening’ genoemd – is de enige binnen de zakelijke dienstverlening die sinds de start van de coronacrisis in geen enkel kwartaal te maken heeft gehad met een omzetdaling ten opzichte van een jaar eerder.

Ondernemersvertrouwen

Het CBS keek ook naar het ondernemersvertrouwen van de zakelijke dienstverleners. Dat steeg in het derde kwartaal van 2021 naar 16,2 en ligt daarmee voor het eerst weer boven het niveau voorafgaand aan de coronacrisis.

Ondernemers in de zakelijke dienstverlening zijn optimistisch over de verwachte ontwikkeling van de omzet en de personeelssterkte. Wel vreest ruim een derde van de ondernemers dat een tekort aan arbeidskrachten een belemmering zal zijn.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven