Onderscheiding voor Bon de Savornin Lohman

Delen:

Bon de Savornin LohmanBij zijn afscheid als voltijds raadsheer is Bon de Savornin Lohman benoemd tot Officier in Orde van Oranje-Nassau. De Savornin Lohman is koninklijk onderscheiden vanwege zijn grote betekenis voor de samenleving in het algemeen en de rechtspleging in het bijzonder.

Zijn hele werkzame leven van 44 jaar stond in het teken van de rechtspleging, eerst als advocaat, daarna als rechter en raadsheer bij rechtbank, hof en Hoge Raad. De Savornin Lohman was bij de Hoge Raad raadsheer in de strafkamer. Hij stond er als persraadsheer om bekend dat hij de uitspraken van de Hoge Raad helder en begrijpelijk aan een algemeen publiek kon uitleggen.

Bon de Savornin Lohman was actief in diverse nevenfuncties, onder meer als lid en plaatsvervangend voorzitter van de Commissie Binnenvaartrampenwet en hij speelde een belangrijke rol in de Centrale Commissie voor de Rijnvaart. Ook zette hij zich in voor de Nederlandse Orde van Advocaten, de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak, de Raden van Kinderbescherming en de Haagse Orkestvereniging Musica.

Bon de Savornin Lohman blijft raadsheer in buitengewone dienst en persraadsheer.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven