Onderzoek naar welzijn van jonge advocaten

Delen:

blackDe Stichting Jonge Balie Nederland (SJBN) doet met onder meer arbeidsongeschiktheidsverzekeraar Movir uitgebreid onderzoek naar het welzijn van jonge advocaten. Alle advocaat-stagiairs ontvingen van de Nederlandse Orde van Advocaten daartoe gisteren een digitale uitnodiging voor een enquête. Niet alleen naar het welbevinden wordt onderzoek gedaan, ook concrete handreikingen worden geboden.

De SJBN organiseert voor het eerst in haar geschiedenis de landelijke enquête onder jonge advocaten. SJBN-voorzitter Chrisje Bosman vertelt: “Wij willen meer inzicht in onze doelgroep. Wij willen weten hoeveel uur advocaten werken, of ze werkdruk ervaren en in hoeverre ze plezier hebben in hun werk en waar dat vanaf hangt.” Zij benadrukt dat het pas mogelijk is daadwerkelijk aan belangenbehartiging te doen als er meer inzicht is in wat de leden bezighoudt.

Op het jaarlijkse Jonge Balie Congres (1 en 2 november) worden de resultaten van het onderzoek gepresenteerd. Op dag twee van het congres wordt daarnaast door Movir een workshop georganiseerd waar advocaten onder leiding van professionele coaches aan de slag gaan met de gesignaleerde knelpunten. Zo worden de resultaten van de enquête omgezet in concrete handvatten. Movir directeur Louis van Drunen vertelt: “Hier kunnen jonge advocaten onze toegevoegde waarde ervaren. Wij doen meer dan alleen het veilig stellen van het inkomen van onze verzekerden bij arbeidsongeschiktheid. Wij helpen onze verzekerden bij het vergroten van hun welzijn, zowel privé als in werk. Dit doen wij preventief, bijvoorbeeld door coaching en counseling aan te bieden. Ook jonge advocaten willen wij helpen.”

Van Drunen vervolgt: “Wij zien een toename van arbeidsongeschiktheid als gevolg van psychische klachten onder advocaten. Het positieve nieuws is dat investeren in preventie loont. Daarom gaan wij samen met de SJBN investeren in de advocaten. Door advocaten bewust te maken van de risico’s op arbeidsongeschiktheid en deze gezamenlijk te verkleinen, kunnen we de beroepsgroep gezond houden.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven