Onduidelijkheid over bijbanen rechters

Delen:

Het register nevenfuncties voor rechters is onvolledig, niet transparant en niet actueel. Van tientallen rechters en rechters-plaatsvervangers zijn de bijbanen niet in het register te vinden. Dat blijkt uit onderzoek van Het Financieele Dagblad dat vandaag daarover rapporteert.

Uit het onderzoek blijkt ook dat er niemand is die controleert of rechters al hun nevenfuncties daadwerkelijk hebben opgegeven. Reinier van Zutphen, voorzitter van de Nederlandse Vereniging voor Rechtspraak (NVvR), geeft een eerste reactie: “Ik moet eerlijk zeggen dat mij een gevoel van teleurstelling overviel toen ik dit resultaat vernam.” De NVvR zal haar leden vragen om zo spoedig mogelijk het register op nevenfuncties te controleren.

Het niet melden van een nevenfunctie kan worden bestraft met een disciplinaire maatregel in de vorm van een waarschuwing.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven