Nieuws

Ongemak van een Belgische onderzoeksrechter

Still uit de film

De documentaire ‘So help me god’ volgt de buitengewone, extravagante Anne Gruwez in haar dagelijkse leven als onderzoeksrechter in Brussel. De film wordt donderdagavond vertoond in Den Haag.

Verbazing, hilariteit en ongemak wisselen elkaar af terwijl de kijker getuige is van haar onconventionele aanpak. Anne Gruwez is een in alle opzichten bijzondere verschijning, die geen blad voor de mond neemt en in haar contact met collega’s en verdachten af en toe opvallend politiek incorrect uit de hoek kan komen.

Deze film van regisseurs Jean Libon en Yves Hinant registreert zonder interviews, commentaar of toegevoegde muziek wat er in het kantoor van Anne Gruwez en daarbuiten gebeurt. Dat de filmmakers toestemming hebben gekregen om dit alles vast te leggen, mag gezien de inhoud van de scènes opmerkelijk worden genoemd.

Na afloop van de documentaire is er een debat met Maria van de Schepop (president rechtbank Noord-Nederland) en Jan Hofdijk (van de organisatie Sociaal Verhaal en oud-advocaat) onder leiding van Eric Korsten.

Film & Debat is onderdeel van Democratie in Debat, een reeks maandelijkse activiteiten georganiseerd door Filmhuis Den Haag, het Montesquieu Instituut, Nieuwspoort en ProDemos.

De film wordt donderdag 15 maart (19.00-21.20) vertoond in het Filmhuis Den Haag. Kaartjes (€ 9,50) kunnen online worden besteld.

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures