Oogst na oproep rechter: 44 ‘niet-witte’ kandidaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Foto Pixabay

44 Kandidaten met een niet-westerse achtergrond hebben gereageerd op de columnBent u niet wit en wilt u rechter worden? Ik wijs de weg’ van de Rotterdamse rechter Jacco Jansen in NRC Handelsblad. Twee van hen vonden een (parttime)baan in de Rechtspraak. Jansen is in zijn nopjes met het resultaat.

Afgewezen

Een groot deel van de respondenten is student. Elf sollicitaties en reacties zijn doorgestuurd naar P&O-afdelingen van rechtbanken, hoven of de Landelijke selectiecommissie rechters. Twee kandidaten berichtten zelf dat ze waren afgewezen.

Rechtbanken en hoven lieten ook weten dat kandidaten waren afgewezen omdat ze een andere functie of stage ambieerden of omdat er op dat moment geen passende vacatures waren. Van twee kandidaten wordt de sollicitatie een half jaar in portefeuille gehouden tot er mogelijk wel een geschikte vacature is.

Rechtbank Rotterdam

Tien mensen bezochten, onder begeleiding van een jonge rechter, de rechtbank Rotterdam om een dagdeel mee te lopen en te ervaren wat de praktijk van de Rechtspraak inhoudt. Van deze groep heeft een groot deel aangegeven belangstelling te hebben voor een stageplek of toekomstige functie.

Jacco Jansen is blij met het resultaat. “Het heeft twee concrete banen opgeleverd en tien kandidaten hebben een kijkje in de keuken van de rechtbank Rotterdam kunnen nemen. We hebben vooral jonge mensen enthousiast kunnen maken voor een stage of toekomstige baan in de Rechtspraak. Een deel van deze groep ga ik zeker nog tegenkomen in het vak.”

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top