‘Ook websites van rechtbanken moeten voor iedereen toegankelijk worden’

Delen:

4 mei publieke websitesVeel websites en apps van publieke instellingen in de Europese Unie, zoals rechtbanken, zijn onvoldoende te raadplegen door mensen met een beperking, onder wie blinden, doven en slechthorenden. Dat betreft al snel tientallen miljoenen mensen. Brussel heeft nu bepaald dat deze beter toegankelijk moeten worden.

De Europese Commissie en het Nederlandse EU-voorzitterschap hebben hierover een akkoord gesloten. Omdat tegenwoordig veel zaken digitaal te regelen zijn, is een optimale toegankelijkheid van websites onmisbaar, is de gedachte. De voorgestelde richtlijn schrijft een aantal minimale voorwaarden voor waaraan een publieke website of een app moet voldoen. Dat moet de digitale dienstverlening van onder meer overheden, rechtbanken, politie, ziekenhuizen, universiteiten en bibliotheken verbeteren, schrijft De Telegraaf.

De lidstaten en het Europees Parlement moeten nog formeel instemmen met het voorstel. EU-landen hebben dan 21 maanden om het in nationale wetgeving om te zetten.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven