Op de bres voor Egyptische advocaten

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers springen dit jaar in de bres voor advocaten in Egypte. Dat gebeurt op 24 januari met een manifestatie en een lezing in Den Haag. tijdens de jaarlijkse ‘Dag van de bedreigde advocaat’ .

De mensenrechten en de onafhankelijkheid van de rechtspraak staan in Egypte voortdurend onder druk. Ook de situatie van advocaten verslechtert in een rap tempo. Een groot aantal advocaten werd de afgelopen jaren gearresteerd in verband met hun werk.

Met een demonstratie buiten de rechtbank in Den Haag en een seminar, vragen stichting De Dag van de Bedreigde Advocaat en Lawyers for Lawyers aandacht voor deze situatie. Ze hebben daarvoor de advocate Mahienour El-Massry uitgenodigd. Zij is bekend vanwege haar inzet voor de mensenrechten en kritische houding jegens het militaire regime in haar land.

De manifestatie bij de rechtbank begint om 15:00 uur. De organisatoren roepen advocaten op om in toga te komen. Aanmelden bij Hans Gaasbeek, e-mail hgaasbeek@gaasbeekengaasbeek.nl

De lezing begint om 17:00 uur, met inloop vanaf 16.30. Aanmelden kan hier.

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top