Oppositie wil nog meer geld voor justitie

Delen:

Beeld bij Nog meer geldDe oppositie in de Tweede Kamer vindt de 200 miljoen euro extra voor veiligheid en justitie niet genoeg. Na de aanslagen in Parijs moet er meer geld vrijkomen voor de justitiebegroting van 2016, zeggen SP, CDA en D66 op donderdag 19 november in het Algemeen Dagblad.

Deze week werd bekend dat het kabinet 200 miljoen euro extra wil uittrekken. Maar omdat de oppositie dit plan niet steunt, is er geen meerderheid voor in de Eerste Kamer.

“Ik hoop dat het kabinet beseft dat het ernst is,” zegt CDA-fractievoorzitter Sybrand Buma. “Ook vóór Parijs was duidelijk dat er geld bij moest komen, maar nu helemaal. De drie oppositiepartijen willen meer geld voor de politie, het OM en de rechterlijke macht. SP-leider Emile Roemer zegt: “De roep om meer veiligheid wordt groter.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven