Oprichting BijzonderStrafrecht Academie

Delen:

BijzonderStrafrecht.nl start de BijzonderStrafrecht Academie. De opleidingen richten zich met name op advocaat-stagiaires en beginnend advocaat-medewerkers, maar de cursussen zijn ook geschikt voor overheids- en bedrijfsjuristen en wetenschappers.

Joyce Verhaert, oprichter van BijzonderStrafrecht: “Bij het in kaart brengen van de huidige cursussen op het gebied van bijzonder strafrecht viel ons iets op: veel onderwerpen blijven onderbelicht. We begrijpen de terughoudendheid van huidige cursusaanbieders: is er wel genoeg vraag, krijgen we zulke (gespecialiseerde) cursussen wel vol? Wij zijn niet vies van een uitdaging en hebben deze kans dan ook met beide handen gegrepen. Door banden met de advocatuur en de rechterlijke macht weten we wat er op dit gebied ‘leeft’ en waar we op in moeten spelen.”

Zo wordt op 11 en 14 december een masterclass speechwriting voor juristen georganiseerd. En voor het opleidingsprogramma van 2013 is ook al een groot aantal onderwerpen bekend waaronder culpa in medische strafzaken (maart 2013), milieustrafrecht (april 2013) en ondernemingsstrafrecht (oktober 2013).

Verhaert benadrukt dat het niet de bedoeling is om de cursisten alleen maar te voorzien van de benodigde kennis, maar de cursus vooral te doen in een gezellige, informele setting. “Onze cursussen worden juist daarom op bijzondere plaatsen gehouden, met achteraf ruimte voor een praatje onder het genot van een wijntje, een biertje en een bitterbal.”

Klik voor meer informatie hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven