Oproep: ‘Advocaat, verlaag je tarieven’

Delen:

Abraham Mouritz
Abraham Mouritz

Wat kunnen advocaten doen om cliënten te helpen die het moeilijk hebben in de coronacrisis? Advocaat Abraham Mouritz (Mouritz Legal) komt op de website Vastgoedmarkt met een oproep: “Verlaag de tarieven!

Verspreiding

“De moed van medewerkers in de zorg inspireert en roept de vraag op wat advocaten kunnen doen om de huidige crisis het hoofd te bieden,” schrijft Mouritz. “Ik heb verschillende nieuwsbrieven van advocatenkantoren gezien waarin ze hun cliënten advies proberen te geven hoe om te gaan met bepaalde juridische gevolgen van het coronavirus.”  Hij doelt op vragen als ‘Vormt het coronavirus een geval van overmacht’ en ‘Welke maatregelen moet een bedrijf nemen om de verspreiding van het virus te voorkomen?’

‘Wees proactief’

Maar de mededeling om de tarieven te verlagen zag Mouritz nergens voorbij komen. Hij vraagt zich af: “Is dit te veel gevraagd? Moet deze reactie niet vanzelfsprekend zijn? Hoe treurig is het als een cliënt zijn advocatenkantoor zelf moet vragen om de kosten te verlagen en uit te leggen hoe moeilijk het bedrijf het op dit moment heeft? Mijn advies: wees proactief, benader de klant en bied crisiskorting aan.”

Korting

Zelf geeft hij voor de duur van de crisis 28 procent korting aan een luchtvaartmaatschappij die zwaar wordt getroffen door de coronacrisis. “Voor al mijn juridische collega’s die dit nog niet hebben gedaan: ik nodig jullie van harte uit om hetzelfde te doen.”

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven