Opstelten moderniseert arbitrage

Delen:

Minister Opstelten (Veiligheid en Justitie) wil de regels voor arbitrage moderniseren. Ook wil hij praktische belemmeringen wegnemen door administratieve lastenverlichting. Ondernemers die kiezen voor arbitrage als alternatief voor rechtspraak, moeten verzekerd zijn van flexibele geschiloplossing met voldoende waarborgen voor een volwaardige rechtsgang. Dit blijkt uit een wetsvoorstel van de bewindsman dat vandaag voor advies naar verschillende instanties is gestuurd.

Het initiatief is onderdeel van de zogeheten Innovatieagenda die de minister eind vorig jaar naar de Tweede Kamer stuurde. Daarin staan een aantal maatregelen om de rechter meer gericht in te zetten, om gerechtelijke procedures efficiënter te maken en om belemmeringen weg te nemen voor het gebruik van vormen van geschilbeslechting en geschiloplossing buiten de rechter om.

Klik voor het gehele persbericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven