Opvallend: Burggraaf (A & O) aanhanger Baudet

Delen:

Jan Louis Burggraaf
Jan Louis Burggraaf. Foto: Chantal Ariëns

Een van de meest opvallende aanhangers van Thierry Baudets Forum voor Democratie is niemand minder dan de bekende en gelauwerde fusieadvocaat Jan Louis Burggraaf (Allen & Overy). De diepgelovige Burggraaf, die lid is van het CDA, was op zaterdag 25 november een van de sprekers op het congres van Forum voor Democratie in Amsterdam.

Burggraaf was jarenlang actief lid van het CDA, en was onder meer betrokken bij het wetenschappelijk instituut van de partij. In een interview met Mr. in 2013 zei hij nog dat hij minister voor het CDA wilde worden in een volgend kabinet: ‘het liefst op Defensie’. Zijn euroscepsis bleek toen al uit zijn opmerking “Je moet niet zo Europees zijn dat je zelf niets overhoudt.”

In zijn speech op zaterdagmiddag 25 november sprak Burggraaf over de overheid die “haar primaire taak schromelijk verwaarloost, door de burger niet serieus te nemen, de landsgrenzen te hebben opgeheven en het defensiebudget niet op peil te houden.”

Volgens Burggraaf is Forum voor Democratie de geschikte partij om dit allemaal recht te zetten. “Dat is niet rechts, bekrompen of fout. Je bent niet achterlijk door hier te zitten.” Hij is nog steeds lid van het CDA. “Maar het is niet meer mijn cluppie. Forum voor Democratie voelt veel meer de tijdgeest aan. Als ze me zouden vragen voor de senaat, lijkt me dat mooi. Dat zou ik voor het CDA niet doen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven