Opvolger Joegoslavië-tribunaal naar Den Haag

Delen:

De opvolger van het Joegoslavië-tribunaal (ICTY) wordt in Den Haag gevestigd. Dit vloeit voort uit het besluit van de VN Veiligheidsraad om de organisatie die de werkzaamheden van het Joegoslavië-tribunaal gaat afwikkelen, in Den Haag te huisvesten. Dat heeft de gemeente Den Haag donderdag bekendgemaakt.

Deze organisatie, het Residual Mechanism, is de rechtsopvolger van het Joegoslavië-tribunaal en start op 1 juli 2013. Deze nieuwe internationale organisatie neemt alle resterende taken van het tribunaal over. Het gaat onder meer om het berechten van personen die al door het tribunaal zijn aangeklaagd maar nu nog voortvluchtig zijn, het behandelen van herzieningsverzoeken, het toezien op de uitvoering van de veroordelingen en besluitvorming rond eventuele gratieverzoeken. Ook beheert de nieuwe organisatie de archieven van het Joegoslavië-tribunaal. (bron: ANP)

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven