Orde presenteert actie-icoon ter redding van de rechtsstaat

Delen:

De Advocatenorde roept iedereen op om een speciale actie-icoon te downloaden met twee protestborden: ‘Red de Rechtsstaat’ en ‘Zonder rechtshulp geen rechtsstaat’. Deze kan onder de e-mailhandtekening worden geplaatst, op de eigen website of op briefpapier.

De actie-icoon (voor downloaden klik hier) is bedoeld als steun in de rug van alle sociaal advocaten in Nederland die door de bezuinigingen in het stelsel voor gefinancierde rechtsbijstand hun hoofd nog amper boven water kunnen houden.

Sociale advocatuur valt om

De actie volgt op een groot Togaprotest begin dit jaar en het extra Gerbrandydebat over rechtsbijstand in juni. Voorafgaand aan het Gerbrandydebat hebben advocaten twee dagen in estafette voor de ingang van de Tweede Kamer geprotesteerd tegen de bezuinigingen op de rechtsbijstand.
In juni heeft de NOvA haar actieplan ‘Red de rechtsbijstand’ aan het ministerie aangeboden waarin de NOvA voorstellen doet op korte termijn om de toegang tot het recht voor de meest kwetsbaren te waarborgen. De VSAN heeft deze boodschap ook verkondigd in hun manifest.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven