Orde verbouwt voor 1,5 miljoen

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Nederlandse Orde van AdvocatenEr moet voor meer dan 1,5 miljoen euro verbouwd worden aan de huisvesting van de Nederlandse Orde van Advocaten in Den Haag. Deze kosten worden gelijk verdeeld over huurder en verhuurder zodat de Orde uit de eigen middelen acht ton moet betalen. Dit zal niet leiden tot verhoging van de bijdrage aan de Orde.

Op grond van deskundigenonderzoek is vastgesteld dat ex- en interieur van het gebouw aan de Neuhuyskade niet meer voldoen aan huidige eisen op gebied van arbo en veiligheid. Alternatieven elders bleken duurder uit te vallen dan de huidige plannen zodat het bureau van de Orde ook de komende tien jaar blijft gehuisvest in het pand Neuhuyskade.

De investeringsposten voor de Orde als huurder zijn kritisch doorgenomen: “Er zijn posten aangepast en geschrapt, omdat niet alles door nieuw hoeft te worden vervangen. Gedacht moet worden aan niet volledig overgaan op nieuw meubilair, minder audiovisuele voorzieningen, luchtbehandeling en dergelijke. Daardoor wordt het ingetogen karakter van de huidige bureauhuisvesting gecontinueerd”, aldus het voorstel dat volgende week wordt besproken door het College van Afgevaardigden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top