Orde wil betere opleiding advocaat

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

De Algemene Raad van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA), gaat in gesprek met universiteiten om de kennis van studenten die advocaat willen worden te vergroten. Nu nog strookt de kwaliteit van de instroom in de stage ‘niet altijd met wat van een advocaat mag worden verwacht’, formuleert de Orde in haar jaarverslag dat ze dinsdag presenteerde. De Orde wil met de juridische faculteiten effectieve maatregelen onderzoeken om het kennisniveau op een hoger plan te brengen.

Bovendien onderzoekt de Algemene Raad de mogelijkheid om bepaalde onderdelen van het verplichte onderwijs in de stage uit te breiden en aan te scherpen.

De Orde draagt zorg voor een eigen beroepsopleiding. ‘Doel is de kwaliteit van de opleiding die iedereen volgt verder te verhogen’, aldus de Orde.

Ander onderdeel van het verslag is de aandacht voor de modernisering van bestuurd en toezicht binnen de organisatie vban de Orde zelf. De Algemene Raad bereidt zich in eigen huis met het College van Afgevaardigden voor op modernisering van het eigen bestuur. De Advocatenwet van 1952 is hier ‘dringend’ aan toe. ‘De Orde dient meer nog dan nu een gezaghebbende en slagvaardige positie in samenleving en politiek in te nemen’, stellen College en Algemene Raad in het jaarverslag. Ook het toezicht op de individuele advocaat dient volgens de Orde ‘in het belang van de integriteit van onze beroepsgroep verder te worden geprofessionaliseerd, met de deken als verantwoordelijke spil. Het gaat om de positie van de advocatuur in de rechtsstaat. De praktijk van elke dag toont aan dat die voortdurend moet worden toegelicht en bewaakt.’

 

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top