Orix verwerft meerderheidsaandeel in Robeco

Delen:

Het Japanse financiële concern Orix verwerft een meerderheidsaandeel in Robeco van de Rabobank. Rabobank houdt een aandeel van 9,99 procent. Orix betaalt 1,94 miljard euro.

Adviseurs Orix Corporation:
Linklaters (Amsterdam: Pieter Riemer, Machiel Galjaart, Wieger ten Hove, Gijs Smit, Frederique Shekel, Lotte van den Broek, Etiënne Courbois, Pim Horsten, Menno Baks, Londen: David Holdsworth, Peter Jones, Ben Rodham, Will Aitken-Davies, Jonathan de Lance-Holmes, Brussel: Tanguy van Overstraeten, Guillaume Couneson, Bernd Meyring, Tokyo: Hiroya Yamazaki, Takashi Shibusawa, Kosuke Miyashita), Goldman Sachs

Adviseurs Robeco:
Allen & Overy (Maarten Muller, Gerard van Solinge), Leonardo & Co (Mark Pensaert)

Adviseurs Rabobank:
De Brauw Blackstone Westbroek (Arne Grimme, Gaby Smeenk, Bernard Spoor, Michael Schouten), Barclays 

Pieter RiemerPieter Riemer, dealmaker voor Linklaters: “ Deze transactie biedt tal van interessante aspecten. Het betreft een gereguleerde entiteit in veel landen. De acquisitie vindt plaats in contanten en treasury stock terwijl verkoper aan target verbonden blijft door middel van een strategische alliantie. Robeco Direct wordt bovendien voorafgaand aan closing aan Rabo overgedragen, hetgeen weer een acquisitie in een acquisitie betekent. Daarnaast is de koper nieuw in de Nederlandse markt. Voldoende ingrediënten derhalve om de transactie complex te maken. Het is een voorrecht een cliënt als ORIX bij een dergelijk omvangrijke en gecompliceerde transactie te kunnen bijstaan en daarbij gebruik te kunnen maken van onze brede internationale expertise. Gezien de huidige markt in Japan en Europa verwachten wij meer investeringen van Japanse ondernemingen op het Europese continent. Aanvankelijk kwam het contact met Orix tot stand via de activiteiten van Orix in de VS. Gaandeweg de transactie kwam het zwaartepunt van het overleg bij het hoofdkantoor in Japan te liggen. Gezien ons netwerk was het geen probleem van NY naar Japan te switchen met Nederland als constante factor.”   

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven