Oud-minister van Justitie Hirsch Ballin krijgt eretitel universiteitshoogleraar

Delen:

Precies 35 jaar na zijn eerste benoeming tot hoogleraar staats- en bestuursrecht krijgt Ernst Hirsch Ballin de eretitel universiteitshoogleraar aan Tilburg University – de eerste in Tilburg. Een soort oeuvreprijs, zegt woordvoerder Tineke Bennema.

Hirsch Ballin (1950) werd in 1981 hoogleraar in Tilburg maar werd twee keer weggeroepen om minister van Justitie te worden: tussen 1989 en 1994 en tussen 2006 en 2010. Sinds zijn terugkeer is hij hoogleraar Nederlands en Europees constitutioneel recht.

De eretitel universiteitshoogleraar wordt toegekend aan wetenschappers die uitzonderlijke prestaties hebben geleverd op het terrein van onderwijs en onderzoek. Dat biedt hem meer mogelijkheden om projecten op te zetten en af te ronden, aldus woordvoerder Bennema. De titel geldt voor zeven jaar: als Hirsch Ballin 73 is moet hij ‘m weer inleveren.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven