Juridisch nieuws

Ouwehand uithangbord Clifford Chance

Jeroen Ouwehand Clifford Chance

Clifford Chance heeft Jeroen Ouwehand (52) gekozen als zijn nieuwe wereldwijde senior partner. Ouwehand zal de zittende senior partner Malcolm Sweeting op 1 januari 2019 opvolgen voor een termijn van vier jaar. Ouwehand is de eerste procesadvocaat en ook de eerste advocaat van buiten Londen die in de geschiedenis van Clifford Chance tot Senior Partner wordt benoemd.

Procespraktijk

Jeroen Ouwehand is sinds 2015 Managing Partner van Clifford Chance Amsterdam. Hij geeft ook al ruim tien jaar leiding aan de procespraktijk van Clifford Chance in continentaal Europa. Van 2010 tot 2015 maakte hij bovendien deel uit van de selectiecommissie voor nieuwe partners wereldwijd. Jeroen legt zich toe op financiële, commerciële en ondernemingsrechtelijke geschillen zowel ten overstaan van de overheidsrechter als in arbitrage.

Ambassadeursrol

De senior partner wordt gekozen door middel van een wereldwijde verkiezing waarbij ieder van de 558 partners één stem heeft. Hij vervult onder meer een belangrijke ambassadeursrol tegenover cliënten, beleidsmakers en andere stakeholders. De Senior Partner is verder de voorzitter van de Partnership Council van Clifford Chance, een orgaan bestaand uit zes gekozen leden (waarvan één extern lid) dat toezicht houdt op het wereldwijde management van Clifford Chance.

Vereerd

Ouwehand is zeer vereerd met zijn benoeming: “Ik kijk enorm uit vanaf 1 januari de rol van Senior Partner op mij te mogen nemen in deze tijden van steeds snellere veranderingen, niet alleen voor onze cliënten maar uiteraard ook onze eigen industrie.”

Wilt u geen belangrijk juridisch nieuws meer missen?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Over de auteur

redactie Mr.

redactie Mr.

Recente vacatures

Recente vacatures

Winkelmand