Overheden moeten niet tegen elkaar procederen

Delen:

Premier Balkenende vindt dat overheden niet tegen elkaar moeten procederen. “We willen dat er één bestuurlijk besluit komt en één beroepsmogelijkheid om tempo te krijgen”, zei de premier donderdag over de opzet van de zogenoemde Crisis- en herstelwet.

Het kabinet besprak vrijdag deze wet die voorziet in snellere procedures, zodat bouwplannen sneller kunnen worden uitgevoerd. Dat moet Nederland sneller door de economische crisis helpen.

Balkenende bracht donderdag een werkbezoek aan de locatie voor de A4 Midden-Delfland, een van de geselecteerde projecten die versneld moeten worden uitgevoerd. Volgens de Schiedamse wethouder Yorick Haan, die aanwezig was bij het bezoek en de A4-plannen afwijst, heeft de Raad van State “gehakt” gemaakt van de wet omdat de lokale overheden geen bezwaar meer mogen indienen tegen besluiten. Volgens de premier is de kritiek van de Raad van State op onderdelen weerlegd en op een aantal punten aangepast.

Hij gaf als voorbeeld de Deltawetachtige benadering, vergelijkbaar met een noodwet uit 1995, die zal worden gebruikt om woningbouwprojecten tot 2000 woningen te versnellen.In totaal vallen 58 projecten onder de Crisiswet, maar volgens Balkenende gaat het om enkele honderden projecten en is het positieve effect op de werkgelegenheid veel groter.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven