Overheid wil proactieve en creatieve jurist

Delen:

Beeld bij Arnt MeinDe overheid stelt nieuwe eisen aan de juridische professional binnen de overheidspraktijk. Waar overheden vroeger belang hechtten aan juridische expertise en professionele distantie, verwachten ze nu een proactieve en creatieve adviseur. Dat is de kern van de lectorale rede die mr. dr. Arnt Mein uitspreekt op 22 november. Mein is lector Legal Management aan de Hogeschool van Amsterdam.

Hij stelt dat maatschappelijke en bestuurlijke veranderingen nieuwe eisen stellen aan de overheidsjurist. “Het ideaaltype is een responsieve jurist die midden in de organisatie en de samenleving staat,” vindt hij. “In deze taakopvatting ligt het accent op de instrumentele functie van het recht.” In zijn rede breekt Mein een lans voor een professional die ook oog heeft voor de waarborgfunctie van het recht. Hij moet meebewegen waar dat kan en tegenwicht bieden waar dat nodig is. 

Arnt Mein spreekt zijn rede uit op dinsdag 22 november 2016 om 15.30 uur in de Kohnstammzaal van het Kohnstammhuis aan de Wibautstraat 2-4 te Amsterdam. Aanmelden kan hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven