Overheid wil rechtbanken minder belasten

Delen:

Minister Ernst Hirsch Ballin (Justitie) gaat kijken hoe de overheid rechtbanken minder kan belasten. Dat heef hij de Tweede Kamer vorige week beloofd.

De Kamer sprak over het jaarplan van de Raad voor de Rechtspraak, dat ze in maart presenteerde. Door de financiele crisis komen er de komende jaren waarschijnlijk meer ontslag-, faillissements- en incassozaken. De Raad wil daarom 40 miljoen euro extra voor meer personeel, zodat rechtbanken alle zaken op tijd kunnen behandelen.

De minister ziet daar niks in, juist vanwege de economische crisis. Op aandringen van D66 zal hij wel kijken hoe procedures tegen de overheid kunnen worden voorkomen. Volgens de bewindsman probeert het kabinet de druk op de rechtspraak al te verminderen. Hirsch Ballin kijkt graag wat hij nog meer kan doen, al moet de Kamer geen wonderen verwachten. Hij stuurt hierover voor het zomerreces een brief naar de Kamer. (Bron: ANP)

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven