Overname cacaoverwerkingsbedrijf

Delen:

Daan Reitsma, Paul Silva da Cruz en Pieter Schulting hebben middels een management buy-out 100% van de aandelen in Schoemaker Beheer overgenomen. Jan Schoemaker – sinds 1923 − is een gespecialiseerde verwerker van cacaogrondstoffen met een eigen productielocatie in Zaandam.

Adviseurs kopers:
Van den Herik & Verhulst (Eric Spreij, Evert Leemreis), DRV Corporate Finance (Martin de Jong), Schaap (Xander Blokzijl)

Adviseurs Schoemaker Beheer BV:
Houthoff Buruma (Willem de Nijs Bik, Baukje Dreimuller, Hein Vencken), Rembrandt Fusie & Overnames (Ferdi Kramer)

Eric Spreij, dealmaker voor Van den Herik & Verhulst: “Bij deze deal kregen we te maken met de gebruikelijke juridische punten rond een MBO, in combinatie met de hechte band tussen de partijen. Er is namelijk sprake van zeer betrokken verkopers die zich enorm hebben ingespannen om de transactie mogelijk te maken, waarbij een van de verkopers ook de vader is van een van de kopers. Dat leverde een boeiende dynamiek op tussen partijen en hun adviseurs. Bij een management buy-out let je als adviseur verder vooral op de verwachtingen van de kopers omtrent de onderneming, hun kennis van de onderneming en de juridische verhouding tot de verkopers. Bijzonder waren de gesprekken met de kopers en de manier waarop zij onderling beslissingen namen. Daaruit bleek een goede mix van ervaring, strategie en enthousiasme. Zij zullen zeker in staat zijn om de onderneming succesvol te leiden  in deze sterk veranderende tijden.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven