Overname Optimix door Handelsbanken

Delen:

De Nederlandse vermogensbeheerder Optimix wordt overgenomen door het Zweedse Handelsbanken. Optimix, dat circa 2 miljard euro onder beheer heeft, zal onder de eigen naam actief blijven. Handelsbanken was al sterk actief in Nederland en heeft hier 23 kantoren.

Adviseurs Svenska Handelsbanken AB (Mikael Sørensen):
NautaDutilh (Lieke van der Velden, Sybren de Beurs, Olga Matiychuk, Elias Ram, Larissa Silverentand, Roderick Watson)

Adviseurs Optimix Vermogensbeheer NV (Michel Alofs):
Greenberg Traurig (Wietse de Jong)

Lieke van der Velden, dealmaker voor NautaDutilh: “Ons kantoor adviseert Handelsbanken al langere tijd op regulatory gebied en bij deze deal stonden we ze bij als M&A-advisor. Wat opvalt in deze transactie was de betrokkenheid van zowel de koper als de verkopers. Handelsbanken is een Zweedse bank met een sterke focus op klanttevredenheid en langetermijnklantrelaties en zag een goede fit met Optimix. De verkopers zijn het huidige management en de werknemers van Optimix die de aandelen grotendeels in 2012 hebben verkregen van Friesland Bank. Handelsbanken koopt de aandelen dus van de werknemers van Optimix, wat resulteerde in intensieve betrokkenheid van de verkopers.
Er lijkt een voorzichtige consolidatieslag te zijn ingezet in de vermogensbeheersector. Onze verwachting is dat deze zal doorzetten.”

Ook een deal te melden? Mail naar deals@mr-magazine.nl

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven