Allen & Overy overtroeft weer De Brauw

Delen:

Foto: Pixabay

Niet het grote De Brauw Blackstone Westbroek (310 advocaten) maar het kleinere Allen & Overy (168 advocaten) voert de lijst aan met kantoren die de hoogste dealwaarde hebben bereikt. In het derde kwartaal van 2017 heeft Allen & Overy de voorsprong verder vergroot, zo blijkt uit onderzoek van MenA.

Allen & Overy begeleidde in het derde kwartaal de Nederlandse beursnotering van vastgoedfonds NEPI Rockcastle (6,1 miljard euro) en de overname van de bottelarijactiviteiten van Bott door Refresco (1,1 miljard). In die periode moest De Brauw het doen met de overname van de Nederlandse palmoliehandelaar Loders Croklaan door Bunge (802 miljoen euro). Daar staat een eerdere deal tegenover van de verkoop van Patheon door DSM (6,5 miljard).

Op dit moment staat de teller bij Allen & Overy op 21 miljard euro aan dealwaarde, bijna een twee keer zo veel als de nummer twee De Brauw Blackstone Westbroek. Daarmee lijkt Allen & Overy over 2017 op de eerste plaats te eindigen, net als in 2016 (toen De Brauw ook tweede werd).

Op de derde plaats staat nu Clifford Chance, dat in het vorige kwartaal nog op de zevende plaats eindigde. Nieuw in de top tien is Van Doorne dat een dealwaarde van 2,1 miljard realiseerde.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven