Allen & Overy werft advocaten met online spel

Delen:

Allen & Overy gaat op een nieuwe manier sollicitanten werven. Het Zuidas-kantoor introduceert voor hen een online assessment, de Olympics Game. Volgens het kantoor is het spel (welke stad krijgt de volgende Olympische Spelen) een zeer realistische weergave van de dynamische wereld van de advocatuur.

De Olympics Game is een online game van een uur waarin sollicitanten de beste locatie moeten uitkiezen voor de Olympische Spelen aan de hand van een grote hoeveelheid informatie. Het spel toont aan hoe sollicitanten onder tijdsdruk scoren op interactiestijl, informatieverwerking, oordeelsvorming en besluitvorming. Daarin moeten advocaten al die informatie in korte tijd kunnen verwerken, hoofd- en bijzaken van elkaar kunnen onderscheiden en kunnen schakelen tussen verschillende taken.

Volgens Manon van der Meer, recruitment manager bij A&O, is het kantoor in mei met een pilot gestart om de Olympics Game bij de sollicitatieprocedure te gebruiken. Vanaf 1 november wordt de Olympics Game een vast onderdeel van de sollicitatieprocedure. Naast de Olympics Game worden kandidaten bij Allen & Overy geselecteerd op basis van hun brief, een gesprek met de afdeling recruitment, een persoonlijkheidstest, een regulier assessment en twee gesprekken met partners van A&O.

Advocaat-stagiaire Rose Fernando deed in juli mee met de Olympics Game. “Ben je net bezig met het doornemen van een bidbook, krijg je de vraag of je een telefoon wilt aannemen van een belangrijke stakeholder. Ondertussen krijg je ook de opdracht van een partner om dossiers te sorteren. Op dat moment moet je prioriteiten stellen, informatie verwerken en een beslissing nemen.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven