P. Scholten: Grondwet naar 25 artikelen

Delen:

Beeld bij Paul Scholten GrondwetDe Grondwet moet worden teruggebracht naar 25 artikelen. Dat schrijft de voormalige burgemeester van Arnhem, Paul Scholten, in zijn boek ‘Schets van een Korte Grondwet van het Koninkrijk der Nederlanden’.

Volgens Scholten is een herziening van de Grondwet nodig om aan alle inwoners van Nederland (niemand uitgezonderd) een nieuw houvast te bieden in een uiteenvallende samenleving.

De Grondwet kan werken als appèl, meent Scholten. “Maar dan moet ze wel grondig worden aangepast. Vernieuwing van de democratie en meer slagvaardigheid in het landsbestuur is geboden.” Hij wil daarom het aantal artikelen terugbrengen van 142 naar 25. Dat kan volgens hem in één operatie tot stand worden gebracht. Scholten wil met dit boek de discussie over de staatkundige hervorming stimuleren.

Mr. Paul Scholten werkte na zijn studie rechten bij Pakhoed en gaf ambtelijk leiding aan de groeikern Purmerend. Daarna was hij burgemeester in Delfzijl, Soest en Arnhem.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Scroll naar boven