PAO-cursus recht en literatuur

Delen:

Vraag aan een jurist: Kent u het verhaal van Kaïn en Abel? Zijn antwoord: Kaïn en Abel? Geen idee, al sla je me dood. Heeft deze jurist een hoofdzonde begaan door de canon te verzaken? De canon, het fonds van verhalend proza dat iedere jurist moet lezen en herlezen, omdat het de brandstof is van de verbeelding, de onmisbare kracht achter de voortgang van het recht.

Alleen door het lezen van literatuur maken juristen zich de verbeeldingskracht eigen die ze in huis horen te hebben, vindt hoogleraar Burgerlijk recht prof. mr. Hans Nieuwenhuis. Hij geeft het keuzevak Recht en literatuur aan de Rijksuniversiteit Leiden. Op 18 december is dit vak in ingedikte vorm ook als PAO-cursus te ondergaan. De middag staat onder leiding van Nieuwenhuis en kent als co-sprekers prof. mr. J.H.A. Lokin en dr. C.E. Smith. Voor meer informatie klik hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven