Paralegals mogen aan toevoegingen werken

Advocaten mogen vanaf 1 januari 2021 paralegals inschakelen bij toevoegingen.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email
Paralegals mogen aan toevoegingen werken
Foto: Pixabay

Dat heeft de Raad voor Rechtsbijstand bekend gemaakt. De Raad wil zo advocaten meer mogelijkheden geven om de bedrijfsvoering naar eigen inzicht efficiënt in te richten.

Gedragsregel

Het inschakelen van paralegals moet plaatsvinden onder verantwoordelijkheid van de advocaat volgens Gedragsregel 13 van de Nederlandse Orde van Advocaten (NOvA). Die regel bepaalt dat de advocaat in overleg met de cliënt zo nodig anderen kan inschakelen als de advocaat is overtuigd dat die anderen bekwaam zijn. De advocaat blijft tegenover zijn cliënt verantwoordelijk.

HBO-opleiding

De paralegals moeten minimaal een juridische HBO-opleiding hebben afgerond, in loondienst zijn bij een advocaat en werkzaam bij hetzelfde kantoor en op hetzelfde kantooradres als deze advocaat. De Raad bekijkt samen met de NOvA nog of nadere voorwaarden gesteld worden.

Delen:

Share on linkedin
Share on twitter
Share on facebook
Share on whatsapp
Share on email

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Gemeente Pijnacker-Nootdorp zoekt een

Over Mr.

Mr. is hét platform voor juristen. Mr. bericht over actuele zaken in de juridische wereld en belicht en becommentarieert deze vanuit een onafhankelijke positie. Mr. richt zich op alle in Nederland actieve juristen en WO-rechtenstudenten..

Volg MR. op social media

Service menu

Contactgegevens

Uitgeverij Mr. bv
Paul Krugerkade 45
2021 BN Haarlem
Uitgever: Charley Beerman
E-mail: beerman@mr-magazine.nl

Scroll naar top