Parool-verslaggever Paul Vugts winnaar persprijs Jacques van Veen

Delen:

De winnaar van de persprijs Jacques van Veen 2013 is Parool-verslaggever Paul Vugts. Hij deed jarenlang uitvoerig verslag van processen tegen de Amsterdamse onderwereld.Volgens de jury leest het werk van Vugts als een misdaadroman, maar blijft de verslaggever altijd accuraat en feitelijk. De jury noemt zijn verslagen, analyses, achtergronden en nieuwsartikelen ‘letterlijk en figuurlijk een inzending van formaat’ en spreekt van knappe journalistiek. De jury prijst Vugts’ vermogen tot objectieve verslaggeving, waarin hij zich niet laat belemmeren door zijn enorme kennis van de onderwereld.

De Persprijs Jacques van Veen wordt sinds 1984 uitgereikt als eerbetoon aan deze markante oud-Parooljournalist, ‘ter bevordering van de kwaliteit van de journalistiek op het gebied van het recht in het algemeen en de justitieverslaggeving in het bijzonder’. Aan deze driejaarlijkse prijs voor journalisten uit Nederland en België is een geldbedrag van 10.000 euro verbonden.

De jury, afkomstig uit zowel de juridische wereld als de journalistiek, werd gevormd door rechter Harm Brouwer (voorzitter), burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, journalist Bas Haan, advocate Lotje van den Puttelaar, Flip Voets (ombudsman van de Raad van Journalistiek in Vlaanderen), en hoofdofficier van justitie Nicole Zandee. Samen hebben zij 31 Nederlandse en Vlaamse inzendingen, waaronder artikelen, blogs, televisie en radio, beoordeeld. De leden waren onder de indruk van hoge kwaliteit en de veelzijdigheid in de benadering van het thema ‘Recht en Rechtspraak’.

Klik voor het gehele bericht hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven