Pellicaan Advocaten en Keizers Poelman Advocaten samen verder

Pellicaan Advocaten en Keizers Poelman Advocaten hebben een Letter of Intent getekend en streven ernaar met ingang van 1 januari 2008 volledig te fuseren.

De beoogde fusie past in een trend die vraagt om bundeling van kwaliteitsaanbieders met een duidelijke focus in de markt. De nieuwe combinatie zal ruim 40 advocaten tellen en zich vanuit vestigingen in Amsterdam, Rotterdam, Eindhoven, Utrecht en Apeldoorn blijven richten op het ondernemingsrecht inclusief arbeidsrecht. Op deze manier wordt een sterke positie opgebouwd in Eindhoven, maar ook landelijk. En dat sluit naadloos aan op de ambities van Keizers Poelman en Pellicaan.

Achtergrond van de samenwerking

Pellicaan vestigt zich per 1 januari 2008 in Eindhoven en was op zoek naar een bepaalde schaalgrootte. Het zoeken van aansluiting bij een op de belangrijke Eindhovense markt al gevestigde kwaliteitsorganisatie als die van Keizers Poelman lag voor de hand. Voor Keizers Poelman speelde een rol dat zij al langer op zoek was naar een gelijkwaardige partner om zo de stap te zetten naar een grotere en professionelere organisatie. Tijdens haar zoektocht naar geschikte huisvesting stuitte zij op Pellicaan, waarmee al langer goede banden bestonden. Beide organisaties kiezen hiermee nadrukkelijk voor de verdere ontwikkeling van een landelijk opererend kantoor. De fusie zal in de eerste plaats haar beslag krijgen in Eindhoven, waar een kantoor van 20 advocaten zal ontstaan, maar ook landelijk tot een omvang leiden die nog beter aansluit bij de cliënten en marktsegmenten die partijen bedienen.

Gezamenlijke ambitie

Het is de gezamenlijke ambitie van beide kantoren om huisadvocaat te worden van bedrijven (met name MKB) en non-profitorganisaties in Nederland. Dat beide partijen actief zijn op het gebied van het ondernemingsrecht en arbeidsrecht onderstreept hun gemeenschappelijke focus.

Over Pellicaan Advocaten

Pellicaan Advocaten is een landelijk opererend kantoor met vijf vestigingen in Nederland, waar 32 advocaten en juristen werkzaam zijn. Vanaf 1 januari 2008 zal haar kantoor in  ‘s-Hertogenbosch verhuizen naar Eindhoven. De missie van Pellicaan Advocaten luidt: `Ondernemers helpen presteren door hen op een continue basis oplossingsgericht en pro-actief bij te staan op het vlak ondernemings- en arbeidsrecht.’ Pellicaan heeft met name een sterke transactie- en adviespraktijk en is ontstaan uit de Mazars-organisatie, waarmee zij een strategische alliantie onderhoudt.

Over Keizers Poelman Advocaten

Keizers Poelman Advocaten is met 12 advocaten gevestigd in Eindhoven en zal rond de jaarwisseling samen met Pellicaan verhuizen naar het nieuwe kantoor aan het Flight Forum (Eindhoven-Airport).
Keizers Poelman houdt zich specifiek bezig met die rechtsgebieden waarmee ondernemers geconfronteerd worden, zoals bank- en financieringsrecht (inclusief incassopraktijk), arbeidsrecht, insolventierecht (bedrijven in moeilijkheden), arbitrages, fusies en overnames, mededingingsrecht, vastgoedrecht (incl. bouw- en huurrecht) en contractenrecht. Keizers Poelman heeft met name een sterke advies- en procespraktijk.

{mosgoogle}

{mosmodule module=Laatste nieuws}

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven