Persprijs Jacques van Veen

Delen:

110813-advocatenDe Stichting Persprijs Jacques van Veen reikt op donderdag 7 november opnieuw de prijs uit voor de beste Nederlandstalige publicatie of uitzending op het terrein van recht en rechtspraak. Deze persprijs is als eerbetoon aan de oud-Parooljournalist Jacques van Veen in het leven geroepen en wordt elke drie jaar uitgereikt. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 10.000 euro.

Eerdere prijswinnaars zijn geweest: Frank Kuitenbrouwer, Violet Cotterell, Heikelien Verrijn Stuart, Joost Oranje & Marian Husken en de VPRO voor het avondvullende televisieprogramma Straf en Misdaad. In 2010 is de prijs gegaan naar de heer Dirk Leestmans voor het maken van de door de VRT uitgezonden documentaire ‘Prison Complet’.

De jury wordt dit jaar voorgezeten door Harm Brouwer, voorzieningenrechter bij de Rechtbank Amsterdam, voorheen voorzitter van het College van procureurs-generaal. De andere juryleden zijn hoofdofficier van justitie Nicole Zandee, advocate Lotje van den Puttelaar, burgemeester van Leeuwarden Ferd Crone, journalist Bas Haan en Flip Voets, ombudsman en secretaris-generaal van de Raad voor Journalistiek in België.

Kandidaten die in de periode van half juni 2010 tot half juni 2013 met enige regelmaat Nederlandstalige publicaties over recht of rechtspraak hebben uitgebracht worden nadrukkelijk gevraagd hun werk in te zenden. In aanmerking komen artikelen voor kranten, tijdschriften of persbureaus, boeken, radio- en televisieuitzendingen en digitale publicaties op internet. Ook degenen die het werk van anderen onder de aandacht van de jury willen brengen worden daartoe nadrukkelijk uitgenodigd.

De sluitingsdatum voor de inzendingen is vastgesteld op 15 juni 2013.

Klik voor meer informatie over procedure en wijze van aanmelden hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven