Platform leidt brexit-onvrede in goede banen

Delen:

191128_Depositphotos_316460618_s-2019

De Nederlandse Mediatorsvereniging, NMv, komt het bedrijfsleven te hulp bij brexitconflicten. Deal of geen deal, veel contracten zullen met behulp van advocaten juridisch worden aangepast. Tegelijkertijd zal de uitwerking en uitvoering van de brexit op meerdere niveau’s in het bedrijfsleven, en mogelijkerwijs ook in privélevens, ingrijpen. Hierdoor kan er onvrede en spanning ontstaan. Onvrede vanwege onzekerheid, grote veranderingen, aanpassingen in de werkwijze, vaak versterkt door cultuurverschillen.

Juist die cultuurverschillen komen naar boven als de brexit echt een feit is geworden. Want de paraplu van Europese afspraken en wetgeving geldt dan niet meer en een eenduidige Britse manier van werken bestaat ook niet. Wales, Noord Ierland en Schotland hebben hun eigen wetten, gewoontes en regels.

Om die onzekerheid en onvrede, naast het juridisch gesteggel in goede banen te leiden, lanceert de NMv de website www.brexit-problemen.nl. Een platform waar bedrijven ervaren cross-border mediators, internationaal werkende mediators, kunnen vinden die met hun specifieke kennis en ervaring de bedrijven kunnen ondersteunen in deze complexe conflicten.

Lees meer over:

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven