Portrettengalerij bij Dommerholt

Delen:

Foto Bert Jansen/ Dommerholt

Anoniem een luchtje scheppen in de stad is er niet meer bij voor de advocaten en medewerkers van Dommerholt in Apeldoorn. Sinds hun portretten enorme groot op de gevel van het kantoor prijken, horen ze vaak: “Hé, waar ken ik jou ook weer van?”

Van de gevel van het kantoorpand aan de Europaweg dus. Want wat begon als een geintje, blijkt nu een geslaagde marketingstunt, zegt advocaat-partner Bert Jansen van Dommerholt. “We krijgen enorm veel reacties, vooral positief,” vertelt Jansen. “Automobilisten die voor het stoplicht staan, kijken onze kant op. Die kennen Dommerholt van de portretten.  Veel mensen zeggen dat die foto’s de advocatuur menselijk en persoonlijker maken.”

Steen en glas

Dat laatste is precies de bedoeling. Het idee voor de portrettengalerij ontstond tijdens een bezoek van een plaatselijk netwerk van beginnende ondernemers. Jansen: “Ze hadden zichzelf de opdracht gegeven om de bekendheid van Dommerholt in de regio te verbeteren.” Een van die jonge ondernemers had een beeld van advocaten in een ivoren toren met veel steen en glas. “Toen hij met ons in aanraking kwam, zag hij dat wij gewoon mensen zijn. Maar dat zie je niet van de buitenkant van het kantoor. Daarom stelde hij voor om op de gevel portretten vanaf de grond tot aan de dakgoot aan te brengen. Dan zien de mensen wie hier werken.”

‘Gevelgrote’ portetten vonden de advocaten van Dommerholt een beetje te gortig. “Maar het idee zelf vonden we leuk.” En dus plaatste Dommerholt portretten van 1 bij 2 meter op de gevel “We hadden net foto’s voor de website laten maken, dus die konden we makkelijk uitvergroten.”

PR-missie

“Er zijn ook mensen die het lelijk vinden,” vertelt Jansen. “In elk geval hebben mensen het erover, en daarmee is de PR-missie geslaagd.” Dommerholt heeft kantoren in Apeldoorn, Zwolle, Groningen, Heerenveen en Eelde. De andere vestigingen gaan het Apeldoornse idee niet kopiëren. “Omdat ze de ruimte er niet voor hebben of omdat ze het niet zien zitten. Ik moet ook toegeven dat ik tegen aantal collega’s van tevoren ook niet gezegd heb dat we dat zouden doen, omdat ik wist dat ze dat niet zouden zien zitten. Maar ook zij zijn nu enthousiast.”

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven