Post holiday blues

Delen:

Zestig procent van de vakantiegangers schijnt er tegenop te zien om na de vakantie weer aan de slag te gaan. De vakantie is een periode van rust en niets moeten. Geen wekker, geen deadlines, geen targets, geen sportclub en geen drie dingen tegelijk combineren. Eindelijk weer eens tijd voor elkaar als gezin, voor hobby’s, voor onthaasten en voor helemaal niets doen.

In de meeste gevallen is het vakantiegevoel na drie dagen al aardig aan het verbleken; na een week is het volledig verdwenen. We storten ons blindelings in de waan van de dag en werken in no time alle achterstanden weg die tijdens onze afwezigheid zijn ontstaan. Stress! Vind je het gek dat we er tegenop zien om na de zomer weer aan de slag te gaan?

Er zijn een paar manieren om dat ontspannen gevoel wat langer vast te houden.

Het kan lonen om de eerste twee dagen nog geen afspraken in de agenda in te plannen en nog niet beschikbaar te zijn voor telefoontjes. Dit betekent dat je jezelf de rust gunt om bij te praten met je collega’s, alle e-mails en post rustig weg te werken en een beetje op tijd naar huis te gaan.

Als je op een donderdag begint is het nog eenvoudiger om het gevoel langer vast te houden: twee dagen werken en vervolgens weer twee dagen vrij.

Verder is het prettig om wat vaker achter je bureau vandaan te komen en bijvoorbeeld tijdens de lunchpauze een stukje te gaan lopen. De temperatuur is nog steeds aangenaam en de buitenlucht zorgt ervoor dat je het vakantiegevoel een beetje terughaalt.

Verder is de vakantie vaak een tijd waarin men nieuwe plannen of goede voornemens maakt. Zorg ervoor dat je in de eerste dagen na de vakantie een begin maakt met de uitvoering hiervan, zodat de plannen niet wegzakken. Het geeft een goed gevoel om iets nieuws op te starten en het is prettig om in je vrije tijd dingen voor jezelf te doen, zodat je het werk kunt relativeren.

En tenslotte een heel effectieve tip: begin zo snel mogelijk met het plannen van een nieuwe vakantie of een weekendje weg. Niets zo leuk als de voorpret, daarvan krijg je positieve energie.

Ik voeg de daad bij het woord en houd mijn blog deze keer kort. Dat geeft mij de tijd om nog wat na te genieten van de zomer. Ik wens iedereen een mooie nazomer toe!

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ook interessant:

Scroll naar boven