Praktizijnsbibliotheek viert 175-jarig bestaan

Delen:

De toekomst van de juridische bibliotheek en de digitalisering. Dat is het centrale thema waarover uitgeverijen en vertegenwoordigers van onder meer de rechtspraak en advocatuur met elkaar in discussie gaan tijdens het minisymposium ter gelegenheid van het 175-jarig bestaan van de Praktizijnsbibliotheek. Dit jubileum zal gevierd worden op dinsdag 27 november in het Muziekgebouw aan ’t IJ in Amsterdam.

Voorafgaand aan de discussie, die zal worden geleid door Mr.-hoofdredacteur Michiel van Kleef, worden lezingen verzorgd door prof. mr. Vino Timmerman (advocaat-generaal bij de Hoge Raad), prof. mr. Edgar du Perron (decaan rechtenfaculteit van de Universiteit van Amsterdam) en Ewoud Sanders (taalhistoricus en journalist). Zij zullen ieder op geheel eigen wijze invulling geven aan het subthema ‘Wegwijs in de informatiejungle’.

De middag wordt afgesloten met een  borrel met onder meer een bijzonder optreden van het Jonge Balie Cabaret Amsterdam. Daarop volgt een lustrumdiner met een mystery guest waar een groot aantal advocaten, rechters en officieren acte de présence zal geven. Een piano-recital met een compositie uit 1837 wordt na feestredes van onder meer de voorzitter van de Praktizijns-Sociëteit Robert van Galen, gevolgd door een spetterend eindfeest.

De Praktizijnsbibliotheek is in 1837 opgericht door de Praktizijns-Sociëteit en is gevestigd in de rechtbank Amsterdam. De bibliotheek beschikt naar schatting over 20.000 boektitels en 300 titels van vakbladen, jurisprudentiebladen en officiële publicaties die staan uitgestald op 1,5 kilometer aan planken. De bibliotheek is toegankelijk voor medewerkers van advocatenkantoren, rechters en officieren van justitie in het arrondissement Amsterdam.

Datum: dinsdag 27 november 2012 van 15.30 (inloop) tot 23.00 uur.
Locatie: Muziekgebouw aan ’t IJ, Piet Heinkade 1 in Amsterdam

Klik voor meer informatie en aanmelding hier.

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Scroll naar boven