Prestaties advocaten in de rechtszaal nu online

Delen:

Wie is een goede advocaat huurrecht? Welk kantoor is sterk in ondernemingsrecht? Met de nieuwe website CheckjeAdvocaat.nl kan iedereen die een advocaat zoekt inzicht krijgen in de prestaties van advocaten in de rechtszaal. Het bedrijf achter deze website, het Wageningse Institute for Business Research, zegt 40 duizend rechtszaken te hebben geïnventariseerd. Steeds werd daarbij genoteerd welke advocaat en welk kantoor de zaak won.

De uitkomsten zijn per advocaat en per rechtsgebied geordend, waarna op basis van een waarderingssysteem een gemiddelde score per advocaat vastgesteld is. Zo kan de prestatiescore van individuele advocaten (kosten: 15 euro) én van advocatenkantoren (24,95 euro) bij het bedrijf worden opgevraagd. Daarnaast is het mogelijk om voor een aantal rechtsgebieden per regio de Top 3 best scorende advocaten op te vragen (24,95 euro). Van zo’n drieduizend advocaten is hun score bekend. De website beperkt zich tot civiele advocaten.

Oprichter Ab Sulman wil met CheckjeAdvocaat de advocatuur ‘transparant’ maken. “Wie een advocaat zoekt kon eigenlijk nergens terecht voor informatie over hoe een advocaat presteerde. Weliswaar zijn er de laatste jaren enkele zogenoemde vergelijkingssites online gekomen, maar de advocaten op deze sites zijn niet zozeer de beste advocaten als wel de best betalende advocaten.” Omdat CheckjeAdvocaat.nl zich niet door advocaten laat betalen, zegt Sulman, is “zijn onpartijdigheid en objectiviteit gegarandeerd. Dit geeft consumenten én bedrijven die een advocaat zoeken de mogelijkheid om hun keuze niet alleen te baseren op naamsbekendheid, empathie of veronderstelde daadkracht van de advocaat, maar in het keuzeproces ook de prestaties in het recente verleden te betrekken.”

En het zijn niet altijd advocaten die vaak op TV komen die ook het beste score, constateerde Sulman. Om een indruk te geven: de beste insolventierechtkantoren zijn volgens CheckjeAdvocaat.nl Dekker en Smits Advocaten (Rosmalen), Wijn en Stael (Utrecht) en De Bok Roijers Gasseling (Rotterdam).

Delen:

Het belangrijkste nieuws wekelijks in uw inbox?

Abonneer u op de Mr. nieuwsbrief: elke dinsdag rond de lunch een update van het nieuws van de afgelopen week, de laatste loopbaanwijzigingen en de recentste vacatures. Meld u direct aan en ontvang elke dinsdag de Mr. nieuwsbrief.

Meest gelezen berichten

Van onze kennispartners

Juridische vacatures

Ministerie van Justitie en Veiligheid zoekt een

Scroll naar boven